هانیه توسلی: شهرت را نمی‌توان از بازیگری جدا کرد
پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
بازدید : 717
نویسنده : منو تو

 


توسلی با وجود موفقیت در سینما و تلویزیون،  هیچ‌گاه صحنه تئا‌تر را ترک نکرده و چندی است که در این عرصه پرکار‌تر نیز شده است. نمایش‌های «قرمز و دیگران» (محمد یعقوبی)، «گل‌های شمعدانی» (محمد یعقوبی)، «پروفسور بوبوس» (آتیلا پسیانی)، «کمی بالا‌تر» (آروند دشت آرای) و «آمدیم، نبودید، رفتیم» (رضا خداد) از مهم‌ترین کارهای صحنه‌ای این بازیگر به شمار می‌آیند.

گفتگوی ما با هانیه توسلی بر محور نگاه او به بازی و بازیگری شکل گرفته است.

چند وقتی است که بیشتر در نمایش‌هایی که به تئا‌تر تجربی گرایش دارند، بازی کرده‌اید. آیا به این نوع و گونه از تئا‌تر علاقه خاصی دارید؟

تئاترهایی که تا امروز بازی کرده‌ام، گونه‌ها و سبک‌های متفاوتی داشته‌اند. خیلی از نمایش‌هایی که در آن‌ها نقش داشته‌ام، درام‌هایی در قالب کلاسیک بوده‌اند، از جمله «پدر» با کارگردانی نصرالله قادری که از نخستین نمایش‌هایی بود که بازی کردم. دو نمایش «قرمز و دیگران» و «گل‌های شمعدانی» هم مثل دیگر کارهای محمد یعقوبی، نمایشنامه‌هایی محکم و سنگین داشتند. با این کارنامه نمی‌توان گفت که تنها در نمایش‌های تجربی و فرم گرا ظاهر شده‌ام.

 


تاکیدم روی دو سال اخیر بود. سه نمایش «پروفسور بوبوس» از آتیلا پسیانی، «کمی بالا‌تر» با کارگردانی آروند دشت آرای و «آمدیم، نبودید، رفتیم» کار رضا حداد، همه در زمره تئا‌تر تجربی قرار می‌گیرند.

نه هیچ قصد قبلی یا برنامه ریزی برای بازی در این نوع تئا‌تر نداشته‌ام. اصلاً این جوری به کار نگاه نمی‌کنم. وقتی بازی در یک تئا‌تر به من پیشنهاد می‌شود، همه چیز آن از جمله گروه، کارگردان، نمایشنامه، موضوع، مضمون و شیوه اجرایی‌اش را بررسی می‌کنم و اگر دیدم کار درخوری است، در آن بازی می‌کنم. برای همین‌‌ همان طور که گفتم، نمایش‌هایم به گونه‌ها و سبک‌های متفاوت تعلق دارند.


فیلم‌ها و سریال‌هایی هم که بازی کرده‌اید، رنگین کمانی از طیف‌های گوناگون هستند. بعضی از آن‌ها داستان سرراستی دارند و با توده‌های مردم ارتباط گسترده‌ای پیدا می‌کنند و تعدادی متعلق جریان به اصطلاح هنری تری هستند. همکاری با کارگردانان با تجربه و تازه کار را هم در کارنامه خود دارید. آیا در سینما هم دوست دارید تجربه‌های متنوع و متفاوتی را پشت سر بگذارید؟

تنها دوست دارم در کار خوب بازی کنم؛ فقط همین. انتخاب‌هایم در تئا‌تر، سینما و تلویزیون به این خلاصه می‌شود که بازی من در شکل دادن به اثری شایسته، نقشی مثبت داشته باشد.

هیچ فرقی هم بین بازی در تئا‌تر، سینما یا تلویزیون نمی‌گذارید؟

بازیگری، بازیگری است. حال اینکه در تلویزیون باشد یا تئا‌تر، فرقی نمی‌کند. یک مهارت است که باید آن را بلد باشی و بتوانی به بهترین وجه عرضه کنی. اینکه حالا بازی روی صحنه باشد یا مقابل دوربین، ارائه‌اش کمی تفاوت پیدا می‌کند، نه اصل آن.


خیلی‌ها اعتقاد دارند تلویزیون شهرت، سینما ماندگاری و تئا‌تر اصالت را برای بازیگر به ارمغان می‌آورد. شما هم موافق هستید؟

اول از همه اینکه بازیگری مقوله‌ای است که نمی‌توان شهرت را از آن جدا کرد. اما اینکه بیاییم و خط کش بگذاریم و بگوییم هر کدام از سه عرصه سینما، تلویزیون یا تئا‌تر چه چیزی به بازیگر می‌دهد، خیلی درکش نمی‌کنم. دوباره تاکید می‌کنم بازیگر فارغ از اینکه کجا نقش ایفا می‌کند، اول از همه باید خوب بازی کند.

تنها از نظر تعداد مخاطب می‌توان این سه رسانه را دسته بندی کرد که در تلویزیون از همه بیشتر است و بعد در سینما. تئا‌تر هم که در همه جای دنیا تماشاگران کمتر و البته خاص تری دارد.


اما این صحنه تئا‌تر است که بهترین محک برای ارزیابی توانایی‌های یک بازیگر است. موافق هستید؟

چون تئا‌تر پایه همه هنرهای نمایشی است. تئا‌تر و بازیگری قدمتی به عمر بشر دارند، در حالی که سینما بیش از یک قرن و تلویزیون حدود 60 سال پیش به وجود آمدند.

تئا‌تر به نسبت دو رسانه دیگر، پایه‌ای‌تر است و بازیگر در آن بازیگری را به معنای واقعی یاد می‌گیرد. بعد از آنکه این مهارت را یاد گرفتی و به فوت و فن هنری‌اش آگاه شدی، خیلی راحت‌تر می‌توانی به سینما و تلویزیون بروی.

بالاخره یک فرقی بین تئا‌تر و سینما قائل شدید. درست است؟

من با ارزش گذاری روی سینما، تلویزیون و تئا‌تر نظر موافقی ندارم. اینکه بگوییم این بهتر است و آن بد‌تر، حرف درستی نیست. بازیگری مقابل دوربین یا روی صحنه هم نمی‌تواند فی نفسه بد‌تر یا بهتر از دیگری باشد. تئا‌تر مهم‌تر از سینما و تلویزیون است، نه الزاماً بهتر.


شما از آن دسته بازیگرانی هستید که کارشان را از تئا‌تر شروع کردند و بعد به سینما و تلویزیون آمدند. آن زمان که در دانشکده هنر و معماری شروع به تحصیل در رشته ادبیات نمایشی کردید، دغدغه بازی روی صحنه را داشتید یا مقابل دوربین؟

دغدغه‌ام انجام کار هنری بود به مفهوم عام. دوست داشتم هم تئا‌تر بازی کنم هم سینما. قبل از اینکه در دانشکده هنر و معماری هم شروع به تحصیل کنم، بسیار نمایشنامه می‌خواندم و تئاتر‌ها را دنبال می‌کردم. با اینکه تهران زندگی نمی‌کردم، هرچند وقت یک بار برای دیدن نمایش‌های روی صحنه با اشتیاق و هیجان به تهران می‌آمدم. کتاب‌هایی که آن سال‌ها خواندم بیشتر از کتاب‌هایی است که در سال‌های تحصیلی در دانشگاه خواندم.

شما هم مثل خیلی‌های دیگر اعتقاد دارید دانشکده‌های هنری نقش زیادی در پرورش هنرمندان ندارند؟

فضایش آدم را تحت تاثیر قرار می‌دهد، اما کسی را بازیگر یا کارگردان نمی‌کند.


یعنی تحصیل در دانشگاه هیچ دستاوردی برایتان نداشت؟

دانشگاه خیلی در شکل گیری سلیقه و فکرم تاثیر نداشت. با این وجود من در دانشگاه دو استاد خوب داشتم؛ خانم نغمه ثمینی و آقای محمد چرمشیر که چیزهای زیادی از آنان آموختم.

با اینکه تئاتری‌ها متهم به ارائه بازی اغراق شده می‌شوند، در کار شما چه روی صحنه و چه مقابل دوربین، چنین چیزی دیده نمی‌شود.

من در این سال‌ها سعی کرده‌ام واقعی بازی کنم، چرا که از بازی اغراق شده خوشم نمی‌آید.

حتی روی صحنه تئا‌تر؟

بله در تئا‌تر هم‌‌ همان طور که در چند سال گذشته دیده‌اید، دوست دارم یک بازی واقع گرا و کنترل شده را ارائه کنم. من بازی‌ای را دوست دارم که در عین واقعی بودن، همدلی مخاطب را هم برانگیزد.

 

 

دوره آموزشي خانواده موفق

كاملترين مجموعه آموزشي و فرهنگي

خانواده اي پر از مهر و محبت داشته باشيد و آن را حفظ كنيد

زندگي را براي خود و خانواده خود زيبا سازيد...

افراد موفق در خانواده هاي موفق و سالم زندگي مي كنند ….

آيا مي خواهيد زندگي و فرزندان خود را

 هميشه در كنار هم داشته باشيد؟

چگونه مي توان خانواده اي موفق داشت ؟

نحوه صحيح رفتار با زنان و مردان

 تفاوت هاي ساختاري زنان و مردان

بايد و نبايدهاي خانواده

قابليت پخش : تمامي كامپيوترها و دستگاههاي پخش خانگي

كيفيت : خوب

4 DVD

قيمت : 9600تومان
قيمت : 8000
تومان

خريد پستي           خريد پستي

خانواده ابتدايي ترين و مهمترين نهاد جامعه بشري محسوب ميشود و نقش بسياري در فرايندهاي اجتماعي و بهداشت رواني فرد و جامعه ايفا ميكند. نقش خانواده در فرهنگ ايراني بسيار برجسته بوده تا جايي كه به درستي ميتوان خانواده را مهمترين ركن جامعه ايراني دانست.

نهاد خانواده در سطح جهاني تحت تاثير تحولات اجتماعي دهه هاي گذشته با تغييرات، چالشها، مسايل و نيازهاي جديد و متنوع شدن نظامهاي خانواده مواجه شده است. پاره اي از اين تحولات موجب تزلزل و ناپايداري موقعيت خانواده شده است، كاهش سطح تمايل ازدواج، افزايش آمار جدايي و طلاق و شكل­گيري روابط نابسامان از جمله آثار آسيب­ ديدگي خانواده جوامع امروزي است.

قيمت : 9600تومان
قيمت : 8000
تومان

خريد پستي           خريد پستي

طبيعي ترين شكل خانواده ، اين است كه هيچ عاملي جز مرگ نتواند پيوند زناشويي را بگسلد و ميان زن و شوهر جدايي بيفكند . كوشش مصلحان جامعه مخصوصاً پيامبران خدا اين بوده است كه نظام خانواده ، يك نظام مستحكم و پايدار باشد و هيچ عاملي نتواند اين كانون سعادت را متلاشي گرداند .

آيا مي خواهيد زندگي و فرزندان خود را هميشه در كنار هم داشته باشيد ؟
چگونه مي توان خانواده اي موفق داشت ؟

دردوره خانواده موفق فرا خواهيد گرفت :

۱- عدم شناخت ، عامل ايجاد تنش
۲- تفاوت هاي ساختاري زنان و مردان
۳- نحوه صحيح رفتار با مردان :
مامان بازي ممنوع! ، واگذاري مسئوليت ، غار تنهائي ، قدرداني ، روش گفتگو ، هيجان انگيز بودن

قيمت : 9600تومان
قيمت : 8000
تومان

خريد پستي           خريد پستي

4– نحوه صحيح رفتار با زنان
درك و توجه ، روش گفتگو ، عشق ورزي ، احترام ، قوت قلب ، مديريت زمان ، توجه به مناسبتها ، جزئيات رفتاري

۵- بايد و نبايدهاي خانواده :
صبر و حوصله ، استمرار ، تغافل ، كسب اعتبار ، پيشباز و بدرقه ، كارهاي خاص ، هديه ، آراستگي ، عدم انتظار ، شادي ، عدم توجه به جنس مخالف ، الگوبرداري از زندگي آقا علي عليه السلام خانم فاطمه سلام الله عليها ، امانت داري ، پرهيز از عجله ولجاجت و عجب و تنبلي ، پرهيز اتلاف وقت ،سوء ظن ، مديريت زندگي ، تكنيك نامه ، بهبود روابط ، حساب بانكي رفتاري ، خانواده اولويت اول ، مراحل ايجاد دلگيري ، عذرخواهي ، خلوت روزانه ، آموزش فرزندان ،

۶- نحوه رفتار با گروههاي سمعي ، بصري ، لمسي ، جنشي

۷ – آينه همديگر شدن ، رسالت خانوادگي

قيمت : 9600تومان
قيمت : 8000
تومان

خريد پستي           خريد پستي

۸- ارتباط موثر :
همسو نبودن نگاه ها ، تبادل اطلاعات ، كلام ، لحن ، زبان بدن ، نظريه تحليل رفتار ، كودك درون ، بالغ درون ، والد درون ، عدم امكان برقراري ارتباط با والد ، روشهاي پس ران والد ، سكوت ، توضيح خواستن ، حق با شماست ، گريز بودن ، استفاده از آب و هوا و تغيير مكان ، نوازش كودك درون

اولين نياز هر انسان ، محركهاي بيروني ، نياز به ديده شده ، واكنش به ابزار احساس ديگران ، عكس العمل هاي غلط ، تاييد احساس و همراهي ، منابع متعدد نوازش ،شروع نوازش ، چگونه بالغ بمانيم ،رگ خواب انسانها ،بدهكار كردن ،آنچه ديگران را برآشفته مي كند



:: موضوعات مرتبط: چهره ها , ,
:: برچسب‌ها: هانیه توسلی , تئاتر , سینما , عکس , دوره آموزشي خانواده موفق , ,



مطالب مرتبط با این پست
.



می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: